• 09 APR 13

    Teràpia de parella

    En aquest tipus de teràpia es requereix la presencia en l’espai terapèutic dels dos membres de la parella, ja que el problema a tractar és la relació, per molt que sovint les parelles arriben situant el problema en l’altre. L’objectiu terapèutic és detectar quins són els problemes de relació que presenta la parella que consulta. Sovint els problemes més comuns tenen a veure amb les dificultats de comunicació i expressió d’emocions, conflictes mal resolts, desconfiança, gelosies, expectatives posades en la relació, discrepàncies en l’educació dels fills, la monotonia, l’adaptació a nous canvis dins de la parella (naixement fills, emancipació), problemes en l’esfera sexual. Així com la pressió que poden exercir factors externs com canvis laborals, problemes econòmics que poden generar malestar en la relació de parella.

    La psicoteràpia de parella té com a objectiu detectar les pautes disfuncionals que presenta la relació de parella, i ajudar a generar formes de relacionar-se o comunicar-se més constructives.

Features

  • esMENT realitza periòdicament diferents grups que s’organitzen en funció d’una temàtica concreta.

  • Quan una persona ve per primera vegada al psicòleg acostuma a ser perquè hi ha alguna situació o símptoma.

  • En aquest tipus de teràpia es requereix la presencia en l’espai terapèutic dels dos membres de la parella

  • La psicoteràpia és un procés encaminat a ajudar a la persona a adquirir una major comprensió d’ella mateixa i del seu entorn.