Ajuda psicològica per a persones LGTBIQ+

És possible que, si pertanys al col·lectiu, ja hagis patit atacs de violència física o verbal durant la infància, assetjament a l’escola… Arribar a la vida adulta pot ocasionar-te més patiment o haver de fer front a agressions – mai provocades per tu. Més enllà de les ferides físiques, passar per aquestes males experiències contribueix a anar rebutjant el propi cos, a culpar-se, a aïllar-se socialment i no no tenir clara la pròpia identitat. Viure situacions desagradables i tenses en el dia a dia pot desencadenar alteracions psicològiques com l’ansietat o la depressió.

Si el teu patiment està relacionat amb la teva identitat sexual o de gènere, has de saber que hi ha professionals de la salut que et poden ajudar. A més, des d’esMENT volem que coneguis la psicologia afirmativa, una àrea específica de la psicologia que pot ajudar-te a entendre i superar problemàtiques. Això no significa que una persona homosexual hagi d’anar al psicòleg expert en tarapia afirmativa. Simplement recomanem conèixer-la per poder tenir en compte que existeixen professionals especialitzats en problemes relacionats amb la orientació sexual i de gènere.

Al Centre esMENT oferim acompanyament psicoterapèutic per a persones LGTBIQ+.
T’ajudem en els  processos d’acceptació i d’afirmació de l’orientació afectiva, sexual i de gènere.

Teràpia per a persones LGTBIQ+

Com dèiem, les agressions i situacions desagradables externes poden acabar creant obstacles en el procés de comprensió i acceptació propis, generant homofòbia i transfòbia interioritzada. Pot resultar difícil de detectar, ja que patir homofòbia interna va directament de la mà de l’autoengany. Es basa en rebutjar petites comportaments subtilment subtils i petits, i costa de reconèixer que t’està passant. Pots necessitar ajuda d’un psicoterapeuta per superar aquest procés d’autoengany, ja que pots atravessar per aques rebuig a tu mateix fa que perdis la pròpia identitat i no puguis gaudir plena,ent de la teva vida.

Els patiments per identitat sexual i de gènere són encara un problema que afecta específicament al col·lectiu LGTBIQ+, és per això que esMENT recomana que les persones del col·lectiu coneguin els terapeutes especialitzats i puguin rebre ajuda d’un professional expert. Tingues clar que formar part del col·lectiu LGTBIQ+ no és cap malaltia ni patologia, però per desgracia pots enfrontar-te a situacions desagradables que en cap cas hauràs provocat tu. Si t’ha passat, no has de patir en silenci ni afrontar aquests problemes tu sol/a. A esMENT tenim terapeutes professionals que poden ajudar-te.

Què és la Psicologia Afirmativa?

La psicología afirmativa LGBT sorgeix com una perspectiva terapèutica que convida  tant a cuidar el benestar de les persones exposades als atacs per la seva identitat sexual o de gènere, com a transformar la societat perquè  l’anterior no faci falta i totes les persones siguin tractades amb igualtat.

Psicologia afirmativa per persones LGTBIQ+

La Psicologia Afirmativa en Diversitat Sexual i de Gènere se centra en el recolzament terapèutic a tot el col·lectiu de persones LGTBIQ+, però el seu objectiu és contribuir a l’ajuda i al canvi global, promovent l’acceptació de la diversitat en totes les persones. La psicologia afirmativa ofereix als professionals un coneixement específic i exclusiu sobre la diversitat sexual i de gènere. A més, posa le focus sobre les diferents problemàtiques que les persones dins el colectivo LGTBIQ+ viuen a diari.

La terapia afirmativa LGTBIQ+ té funcions terapèutiques per a les persones del col·lectiu. Ofereix eines a persones no heterossexuals ni cisgènere per poder fer front a conflictes que es pot trobar durant el dia a dia. La seva finalitat és acompanyar emocionalment a les persones del col·lectiu des d’una àrea de la psicologia per facilitat i reduir l’estrès, la discriminació, la integració de la pròpia identitat dins la vida de les perones LGTBIQ+.

Acceptar la identitat sexual i de gènere

Des d’esMENT t’ajudem  a comprendre els principis psicològics bàsics en Identitat sexual, per descobrir els teus propis i acceptar-te. Eines per ententre la identitat sexual dins d’una identitat global. El sistema sexe-gènere organitza el nostre món en base a dos sexes, mascle i femella, als que li corresponen també dos gèneres: el masculí i el femení. I a més a més, la nostra societat assumeix que aquests dos sexes-gèneres es relacionen entre sí (entenent aquesta relació  manera heterosexual). Però trobem diversitat en la identitat sexual i la identitat de gènere, contemplant també que potser no es vol pertàner a una sola o a cap identitat conreta ni de manera definitiva.

Si pertanys al col·lectiu LGTBIQ+, l’organització que acabem de definir no encaixa amb com et sents i identifiques tu, però és la socialment predominant i, per desgracia, a vegades imposada. Això pot provocr-te crisis d’identitat, angoixa i malestar. Si t’adones que estàs passant per periodes d’ansietat i no aconsegueixes sortir-ne, a esMENT podem donar-te eines que t’ajudin a trobar la causa. És possible que necessitis ajuda en la comprensió de la diversitat afectiva-sexual i de gènere. 

Al Centre esMENT t’ajudem a prendre consciència dels principals processos i necessitats de les persones amb sexualitats no normatives i adquirir recursos per acompanyar a aquestes persones en les seves diferents situacions, necessitats i processos que  travessen, relatius al gènere sentit i l’orientació del desig.

Àrees intervenció terapia afirmativa

5

Acceptar la pròpia identitat i orientació sexual

Sóc gai?

5

Acompanyament i suport en la (re)construcció d’identitats de gènere flexibles

5

Treball familiar sobre l’acceptació de l’homosexualitat

5

Acompanyar i assessorar sobre ser mare/pare

5

Acceptar la pròpia identitat de gènere

Què és la identitat de gènere?

5

Intervenció amb l’homofòbia interioritzada

Penso “vull deixar de ser gai”

5

Tractament de les seqüel·les per homofòbia i transfòbia

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

S'usen per saber si ja vas acceptar les nostres polítiques, si ja estàs subscrit a la nostra newsletter, per reconèixer l'estat de la teva sessió si la tinguessis i per servir més ràpids els continguts.

No es captura IP ni tan sols per al servei d'Analytics així que la teva visita és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, mailerlite, gdpr, gawp

Google Analytics

Fem servir cookies de tercers amb serveis, també garants de la teva privadesa, que analitzen els teus usos de navegació perquè puguem millorar els continguts, si ja estàs subscrit al butlletí i els elements compartits en xarxes socials i el formulari de comentaris.

1P_JAR, APISID, CONSENT, HPSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID