Psicòleg infantil

Psicòleg infantil al Centre esMENT Mataró. El nostre servei de psicòleg infantil esta especialitzat en teràpia i suport emocional per a nens i famílies al Maresme.

He llegit i accepto

Psicòleg infantil a Mataró

Amb una perspectiva basada en la teoria del vincle i la psicologia infantil, oferim un espai acollidor i professional. Així abordem una àmplia gamma de trastorns del desenvolupament i de l’afectivitat esMENT disposa d’un equip de psicòlegs especialitzats en l’atenció infantil i juvenil.  En particular, treballen simultàniament amb la logopeda, el neuropsicòleg, i la psiquiatra del centre. La infància és una etapa caracteritzada per un intens desenvolupament de la persona. En aquest període és quan es produeix un major canvi a tots els nivells (físics, intel·lectuals, emocionals, socials).

Psicologia infantojuvenil a Mataró

Psicòleg infantil al Centre esMENT Mataró i tota l’àrea del Maresme, Vilassar, Canet, Argentona, Arenys… La infància és la etapa on tenim una major capacitat d’aprenentatge, i és el moment d’adquirir els coneixements més bàsics que configuraran els pilars de la personalitat adulta. És on aprenem a llegir, a escriure, a comunicar-nos, relacionar-nos, a conèixer els nostres límits i les nostres capacitat.

psicologia-infanto-juvenil

Quins trastorns infantil i juvenil podem intervenir amb un psicòleg?

· Trastorns de conducta i trastorn negativista desafiant

· Trastorn d’ansietat

· Trastorns de l’estat d’ànim

· Trastorn de l’eliminació (encopresi i enuresi)

· Pors i fobies

· Problemes d’autoestima

· Insomni i pors irracionals

· Dol i dificultats d’adaptació

· Dificultats en la cria i adaptació dels fills

· Dificultats a l’anar a dormir

· Dificultats de relació i aïllament social

· Falta de tècniques d’estudi i suport

Quan el psicòleg infantojuvenil detecta dificultats significatives en algun d’aquests àmbits és important fer una adequada avaluació diagnòstica a nivell psicològic i/o psicopedagògic. L’objectiu? Per tal de poder definir la intervenció més adient.

Psicòleg per adolescents

L’adolescència és una etapa complexa caracteritzada per la necessitat de diferenciació i de reafirmar la pròpia identitat. Gradualment l’infant arriba a aquesta etapa de transició entre la infància i l’ edat adulta, en la que ja no som nens, però encara no som adults.

Normalment es donen uns canvis físics que habitualment no van al mateix ritme que la maduresa emocional, això fa que sovint l’adolescent experimenti sentiments d’ inseguretat i de desorientació. En aquesta etapa el grup d’amics passa a ser un referent necessari e important

Simultàniament es viu una relació contradictòria amb la figura adulta. Començant pel neixement de la necessitat de diferenciació i autonomia respecte aquesta. Alhora, l’adult segueix sent una figura necessària. Aquesta ambivalència suposa sovint conflictes en les relacions familiars.

Àrees d’intervenció infantil i juvenil

· Trastorns del son

· Insomni

· Trastorns de l’eliminació (encopresi i enuresi)

· Trastorns d’ansietat

· Pors i fòbies

· Fòbia social

· Problemes d’autoestima

· Trastorns de l’estat d’ànim: Depressió, distímia

· Trastorn de la Conducta Alimentària (TCA)

· Trastorn per Dèficit d’Atenció

· Hiperactivitat (TDAH / TDA)

· Trastorns de conducta i Trastorn Negativista Desafiant (TND)

· Dificultats de relació o aïllament social

· Dependència emocional

El nostre equip de psicòlegs infantils està especialitzat en l’atenció i el tractament de l’ansietat infantil, així com els problemes de comportament i les dificultats relacionades amb l’aprenentatge i l’atenció. 

Entenem la importància de la intervenció precoç i treballem de la mà de les famílies per proporcionar una atenció personalitzada i efectiva. Amb una aproximació centrada en el nen i el seu entorn, busquem promoure el desenvolupament saludable i millorar la qualitat de vida dels nostres pacients.

Psicodiagnòstic Infantil Mataró

El procés psicodiagnòstic consisteix  en una exploració global de diferents àrees  del funcionament del nen/a. Per tal de determinar el nivell de desenvolupament maduratiu i establir o descartar si s’observen dificultats en alguna àrea; emocional, cognitiva, conductual, social i /o educativa. Així doncs el psicòleg infantojuvenil de Mataró explora les característiques de cada persona tenint en compte el seu entorn familiar i escolar.

El psicodiagnòstic com a metodologia

Informació del pacient

1a FASE: Recollida d’informació. Es realitza una primera visita amb la família amb l’objectiu de recollir la informació referent al motiu de consulta, les dades biogràfiques, l’historial mèdic i biogràfic de l’infant i/o jove.

En aquells casos que es considera necessari es donen uns qüestionaris per la família i per l’escola per tal d’obtenir informació que pot ser útil pel diagnòstic.

Interacció i observació

2a FASE: Exploració. En aquesta segona fase es realitzen visites amb l’infant o jove per tal d’observar i detectar a través de la interacció o del joc si hi ha alguna dificultat en alguna de les àrees , emocional, cognitiva, conductual, social i /o educativa.

En aquesta segona fase del procés psicodiagnòstic es passa una bateria de proves estandarditzades (tests psicològics) adaptades a l’edat del nen/a o jove i a les àrees que es volen explorar.

Detectar simptomatologia

3a FASE: Diagnòstic. La informació que obtenim d’aquestes proves ens permetrà establir i detectar el perfil maduratiu del nen. Es contempla diferents variables relacionades amb el desenvolupament evolutiu, per tal de poder detectar si el nen ha aconseguit arribar a les fites maduratives esperables de cada etapa cronològica. Avaluar aspectes cognitius com la percepció, l’atenció, la memòria el coeficient intel.lectual… Detectar si hi ha simptomatologia afectiva: depressió, pors, ansietat.

Si esteu buscant un centre de psicologia infantil a Mataró, us convidem a contactar-nos i descobrir com podem ajudar-vos. Estem compromesos a proporcionar un suport emocional i un acompanyament professional per a les vostres necessitats familiars. Estem aquí per a vosaltres.

Reeducacions psicopedagògiques

El psicòleg infantojuvenil treballa també les reeducacions. Les reeducacions psicopedagògiques consisteixen en sessions de teràpia individual i personalitzada on s’intervenen dificultats que un nen/a pugui presentar en l’entorn acadèmic. Es tracta d’intervencions psicopedagògiques personalitzades orientades a treballar les dificultats que interfereixen en l’àmbit acadèmic dels infants i adolescents oferint un acompanyament ajustat a les seves necessitats específiques.

Intervencions en psicopedagogia 

· Dificultats en la lectoescriptura i la comprensió lectora o Dislèxia

· Dificultats en el raonament matemàtic i el càlcul o Discalcúlia.

· Dificultats en l’organització i la planificació de les tasques acadèmiques i el temps d’estudi

· Adquisició d’hàbits i de tècniques d’estudi

· Dificultats amb l’autocontrol i la impulsivitat o TDAH

· Dificultats atencionals (TDA)

 

 

Abordar reeducacions psicoèdagògiques

Els psicopedagogs i psicòlegs infantojuvenils a Mataró busquen potenciar les habilitats del nen/a i facilitar-li els recursos necessaris per adquirir eines i estratègies d’aprenentatge. Amb la reeducació, el nen/a adquirirà motivació personal, autonomia i aprendrà a fer front a les dificultats davant les tasques escolars.

1.Àmbit escolar

Introduint les tècniques i mètodes d’estudi, estratègies de memorització, recuperació d’aprenentatges..

2.Cognitiu

Estimulant habilitats i capacitats com l’atenció, el raonament, la memòria o la concentració.

3.Emocional

Reforçant l’autoestima i l’autoconcepte, afavorint la motivació i les habilitats socials i emocionals de l’infant o adolescent.

Estem en contacte

Si creus que necessites ajuda, no has de lluitar sol/a. Contacta’ns quan tu vulguis, amb una trucada o bé per aqui mateix, amb un missatge.

Telèfon

93 790 55 72 / 650 54 21 85

eMail

info@esment.com

Adreça

C/. Onofre Arnau, 13-15, 3r-2a - 08301 Mataró

mutues

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

S'usen per saber si ja vas acceptar les nostres polítiques, si ja estàs subscrit a la nostra newsletter, per reconèixer l'estat de la teva sessió si la tinguessis i per servir més ràpids els continguts.

No es captura IP ni tan sols per al servei d'Analytics així que la teva visita és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, mailerlite, gdpr, gawp

Google Analytics

Fem servir cookies de tercers amb serveis, també garants de la teva privadesa, que analitzen els teus usos de navegació perquè puguem millorar els continguts, si ja estàs subscrit al butlletí i els elements compartits en xarxes socials i el formulari de comentaris.

1P_JAR, APISID, CONSENT, HPSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID