Psicoleg Adults Mataro

Psicòlegs i Psicoterapia a Mataró. L’edat adulta és la etapa més llarga del cicle vital. És un període de consolidació dels canvis experimentats en etapes anteriors ( l’autonomia, el caràcter, i la identitat). En l’edat adulta definim el nostre projecte vital: formació, feina, amistats, parella, família , fills, … són alguns dels aspectes que formaran part del nostre projecte de vida.

De vegades sorgeixen problemes que no sabem com gestionar. Per aquest motiu es recomana demanar ajuda al psicòleg. A esMENT Mataró tenim un equip de psicòlegs a la teva disposició. Quan les emocions ens sobrepassen o fan disminuir significativament la nostra qualitat de vida, cal un canvi. D’altres vegades apareixen trastorns o psicopatologies pròpies d’aquesta etapa .

En ambdós casos la psicologia clínica tracta aquestes problemàtiques i ens dóna eines per millorar la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Àrees d'intervenció psicologia

 

 • Tristesa, distímia i baix estat d’ànim
 • Depressió
 • Crisis d’ansietat / Atacs de pànic
 • Dol perinetal
 • Trastorn d’ansietat generalitzada (TAG)
 • Aconteixements vitals traumàtics (malaltia, separacions, pèrdues, dol i morts)
 • Trastorn obsessiu-compulsiu (T.O.C)
 • Hipocondria
 • Pors i fòbies
 • Trastorns alimentaris
 • Problemes de personalitat
 • Dependència afectiva
 • Trastorns alimentaris
 • Trastorn bipolar
 • Esquizofrènia i altres trastorns psicòtics
 • Dependència a l’alcohol o altres substàncies

La importància de la neuropsicologia

L’exploració neuropsicològica forma part de la feina dels Psicòlegs i Psicoterapia a esMENT Mataró. Ens ajuda a realitzar el diagnòstic. A través de l’exploració neuropsicològica es pot saber l’estat de les nostres funcions mentals superiors: memòria, llenguatge, atenció, funcions executives, orientació espaial i temporal, habilitats acadèmiques… ja que no disposem d’exàmens biològics que ens puguin donar aquesta informació.

Psicoterapia Mataró

El psicodiagnòstic l’elaboren els Psicòlegs i Psicoterapia a Mataró. Té com objectiu valorar l’estat de salut mental del pacient per tal de poder arribar a un diagnòstic que serveixi per instaurar el tractament més adient i personalitzat. Per arribar a aquest objectiu el psicòleg especialitzat recull totes les dades que li proporciona la persona en l’entrevista clínica, que és la primera eina i la més important dins d’un procés psicodiagnòstic.

En el procés diagnòstic a més de l’entrevista clínica, s’utilitzen tests psicològics estandarditzats per obtenir informació sobre diferents àrees del funcionament psicològic del pacient (afectiva, cognitiva i relacional), procurant definir les característiques de personalitat i conflictes subjacents al motiu de consulta.

Psicoleg Adults Mataro. La informació recollida a partir de la observació clínica i la aportada pel pacient, es complementa amb la obtinguda als tests. Això permet realitzar un diagnòstic que ajudarà a orientar el tractament psiquiàtric i/o psicològic.

Dins d’aquest procés és on trobem la neuropsicologia. L’avaluació neuropsicològica consisteix a mesurar les funcions cognitives de cada individu mitjançant proves estandarditzades que permeten comparar el resultat de l’individu amb el d’una població mostral sana. L’avaluació sol fer-se en consulta i de forma individual. Les sessions d’avaluació al Psicoleg Adults Mataro solen durar al voltant d’una hora i es necessiten diverses sessions segons cada persona.

Saps què és l’anamnèsi a la psicologia?

A les entrevistes clíniques de Psicòlegs i Psicoterapia a Mataró es recull la informació que el pacient aporta sobre el què li passa, sobre tots aquells símptomes perceptibles per la persona que són font del seu malestar psicològic. Es realitza l’anamnèsi que inclou tant la història biogràfica com la història clínica.

Psicòlegs i Psicoterapia a Mataró

En psicologia i psicopedagogia, l’anamnesi és la recopilació de dades sobre el pacient per poder reconstruir la seva història personal i situar els seus símptomes en la dinàmica de l’evolució individual. Des del punt de vista del pacient, pot referir-se a la portada a la memòria de les idees dels fets oblidats. S’estructura en dues fases: una és l’objectiva, que es realitza amb els familiars i amics del pacient; l’altra és la subjectiva, que es realitza directament amb el pacient.

Estem en contacte

Si creus que necessites ajuda, no has de lluitar sol/a. Contacta’ns quan tu vulguis, amb una trucada o bé per aqui mateix, amb un missatge.

Telèfon

93 790 55 72

eMail

info@esment.com

Adreça

C/. Onofre Arnau, 13-15, 3r-2a - 08301 Mataró