L’agorafòbia és la por i evitació a estar en llocs o situacions de les que sigui difícil o “conflictiu” sortir-se’n o en les que no es pugui trobar ajuda en cas de tenir un atac de pànic o símptomes similars –sensació d’ofec, taquicàrdia, mareigs, despersonalització, irrealitat, pèrdua del control dels esfínters, nàusees.   Com a conseqüència d’aquesta por, la persona acostuma a evitar les situacions temudes, quan s’hi exposa apareix una gran ansietat o malestar.

Sovint aquesta por s’experimenta en mitjans de transport com en el metro, l’avió o el cotxe. Es pot manifestar d’igual manera al allunyar-se de casa, en llocs públics com centres comercials, en la cua d’un mercat, el cinema o en esdeveniments on hi hagi molta gent. En altres ocasions, la por és tan sols l’anticipació de que pugi tornar a produir-se una crisi de pànic en un lloc on prèviament se’n va patir una. És precisament aquesta angoixa la que fa desenvolupar un comportament d’evitació que va limitant la mobilitat de la persona, la qual sovint acaba buscant acompanyants que li donin ajut per a superar la seva incapacitat per desplaçar-se.

Les pors agorafòbiques estan relacionades amb la por irracional i la sensació de desprotecció.

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

S'usen per saber si ja vas acceptar les nostres polítiques, si ja estàs subscrit a la nostra newsletter, per reconèixer l'estat de la teva sessió si la tinguessis i per servir més ràpids els continguts.

No es captura IP ni tan sols per al servei d'Analytics així que la teva visita és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, mailerlite, gdpr, gawp

Google Analytics

Fem servir cookies de tercers amb serveis, també garants de la teva privadesa, que analitzen els teus usos de navegació perquè puguem millorar els continguts, si ja estàs subscrit al butlletí i els elements compartits en xarxes socials i el formulari de comentaris.

1P_JAR, APISID, CONSENT, HPSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID