Sentir noves emocions i passar per trastorns associats.

Salut mental de la dona durant la maternitat

Sabies que el 25% de les embarassades presenta algún tipus de malestar psíquic? I que el 10% de les mares desenvolupen una depressió postpart? Coneixes les conseqüències d’una mala experiència de part? Has patit violència obstètrica?

Fins a 7 de cada 10 dones amaguen o minimitzen els símptomes.

Malauradament la Salut Mental Materna ha sigut la gran oblidada per part de la nostra societat, però també per part de la pròpia psiquiatria. Aquest fet resulta paradoxal, ja que els efectes negatius sobre el desenvolupament del nadó (físics, cognitius i emocionals) i de la qualitat de vida de la seva mare, pare i/o família poden resultar rellevants.

 • Fertilitat
 • Dol i angoixa
 • Interrupció de l’embaràs
 • TEAF
 • Pors i fòbies
 • Mort gestacional i neonatal
 • Depressió 
 • Part traumàtic
 • Part i post-part
 • Lactancia
 • Criança

Treballem la salut i psicologia de la maternitat.

Des d’esMENT creiem que tenir cura de la Salut Mental Materna és tenir cura del món que ens envolta i posarem al vostre abast tots els nostres coneixements i experiència per tal de poder ajudar-vos.

Per què és tan importat la salut mental materna? 

Perquè la maternitat és un pas important en les famílies, però ser mare pot comportar un estrès emocional impactant que pot causar greus problemes en la vida normal de les dones. Des d’esMENT t’oferim la possibilitat d’un espai d’atenció dedicat a la Salut Mental Materna, tant per a les dones que han sigut mares biològiques, com aquelles que es troben patint un dol gestacional degut a un avortament, les que han decidit ser mares solteres per elecció i han travessat per tractaments de fertilitat, i també aquelles que han optat per convertir-se en mares adoptives.

Es calcula que 1 de cada 5 dones tindrà un trastorn mental al llarg de la gestació i/o postpart, essent la depressió la complicació més freqüent de l’embaràs.

La pressió social s’accentua al voltant de la maternitat. Si les malalties mentals ja estan estigmatitzades, encara són més tabú quan estan associades a la maternitat. Hi ha molta pressió social cap a la maternitat, està molt idealitzada i col·loca les dones en una situació difícil per expressar els seus sentiments de malestar.

Salut mental perinatal

Treballem des de la teoria del vincle i la diada mare-nadó. Tot això sense deixar de banda els aspectes biològics i farmacològics tant amb l’embaràs com a la lactància. Som conscients de l’evolució de la maternitat en els últims anys, és per això que oferim recolzament a aquelles parelles que estiguin en processos de fertilitat assistida.

Salut mental perinatal: trastorns emocionals, diagnòstic i tractament psicològic.

Es calcula que 1 de cada 5 dones tindrà un trastorn mental al llarg de la gestació i/o postpart, essent la depressió la complicació més freqüent de l’embaràs. També existeix alt risc en aquest període per aquelles dones amb trastorns mentals previs. La salut mental perniatal s’ocupa del diagnòstic i el tractament dels trastorns emocionals i psicopatològics que es poden desenvolupar en la dona en aquesta etapa de la vida, la maternitat. 

En concret es treballen l’insomni, l’ansietat, la depressió, la fòbia d’impulsió, depressió postpart, entre d’altres. A més, els profesisonals en psicologia i salut mental perniatal s’encarreguen de dissenyar un pla terapèutic individualitzat en funció del moment de la gestació, el quadre clínic i la seva evolució al llarg de la vida.

Acompanyament psicològic durant la maternitat

El periode perinatal és una etapa intensa, meravellosa i, en molts casos, extenuant. Moltes qüestions es barregen i poden donar lloc a sentiments molt complexes. Com tot gran projecte, apareixeran dificultats durant el camí, tot i que de vegades poden fer-se especialment dures. Si cada dia se’t fa més difícil fer front a la maternitat, pots demanar visita amb nosaltres, Centre esMENT. 

Parlem de tot això que t’està passant?

Quins problemes t’estàs trobant? Com et fan sentir? Quines mesures pots prendre al respecte o, com pots començar a actuar per estar millor? És possible gaudir d’aquesta etapa de la vida. Cada obstacle pot donar-te informació i convertir-se en una oportunitat de millorar. Naturalment, no has de fer-ho sola, és més, no és gens recomanable que facis front a aquestes noves emocions i situacions.

És per aquest motiu que a esMENT t’oferim acompanyament professional per recolzar el teu desig de ser mare. Responem les preguntes i pors que et puguin sorgir sobre la maternitat, l’embaràs, el dia a dia amb el teu nadó… Compta amb el nostre equip de psicòlogues.

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

S'usen per saber si ja vas acceptar les nostres polítiques, si ja estàs subscrit a la nostra newsletter, per reconèixer l'estat de la teva sessió si la tinguessis i per servir més ràpids els continguts.

No es captura IP ni tan sols per al servei d'Analytics així que la teva visita és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, mailerlite, gdpr, gawp

Google Analytics

Fem servir cookies de tercers amb serveis, també garants de la teva privadesa, que analitzen els teus usos de navegació perquè puguem millorar els continguts, si ja estàs subscrit al butlletí i els elements compartits en xarxes socials i el formulari de comentaris.

1P_JAR, APISID, CONSENT, HPSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID