Psiquiatria infantil i juvenil

Psiquiatria infanto-juvenil

El servei de psiquiatria infanto-juvenil treballa per la prevenció, diagnòstic i tractament dels trastorns mentals i del neurodesenvolupament que apareixen en la infància i la adolescència, així com d’aquells que s’inicien en aquesta etapa de la vida però que continuen després en l’edat adulta.

El servei de psiquiatria infanto-juvenil ofereix atenció especialitzada a infants i adolescents de 6 a 18 anys amb problemes de salut mental, des d’una vessant multidisciplinària, en coordinació amb altres professionals de disciplines diferents com psicòlegs, logopedes, neuropsicòlegs.

L’àmbit d’actuació se centra en el pacient però enfocant el tractament des d’una vessant integradora i això significa tenir en compte l’entorn on també es pot està manifestant el patiment del pacient, per això es realitza, sempre que es consideri necessari, coordinacions amb l’escola i la família.

A continuació, mostrem una llista de diferents dificultats i trastorns que solen manifestar que estem davant d’un cas que necessita ajuda.

Trastorns que podem detectar

 

 • Trastorns del son, pors i insomni.
 • Trastorn de conducta i trastorn negativista desafiant.
 • Trastonr de l’Espectre de l’Autisme (TEA).
 • Síndrome de Tourette.
 • Trastonrs per Dèficit d’Atenció i/o Hiperactivitat /TDA/TDAH).
 • Trastorns d’ansietat.
 • Trastorns de l’estat dànim.
 • Trastonrs de la Conducta Alimentària (TCA)
 • Trastorns de l’eliminació (encopresi i enuresi)
 • Problemes d’autoestima.
 • Dificultats a l’hora d’anar a dormir.
 • Insomni i pors irracionals.
 • Dol i dificultats d’adaptació.
 • Dificultats en la criança i adaptació dels fills.
 • Dificultats de relació i aïllament social.
 • Mancança de tècniques d’estudi i suport.

Quan cal consultar un psiquiatre?

Des d’esMENT oferim ajuda psiquiàtrica a totes les persones que, després d’un psicodiagnòstic clar, presentin signes clars de necessitar ajuda que inclogui tractament mèdic. Al nostre centre trobareu consultes privades i també a través de diverses mútues.

L’objectiu és poder detectar e intervenir de manera precoç els trastorns mentals i del neurodesenvolupament en els més petits, per evitar en la mesura del que és possible, la seva progressió en l’etapa adulta. De la mateixa manera que ocórre amb la psiquiatria d’adults, de vegades és necessària una intervenció psicofarmacològica per tal d’afavorir el procés terapèutic i la qualitat de vida del nen i /o adolescent.

Salut mental perinatal

Sabies que el 25% de les embarassades presenta algun tipus de malestar psíquic? Saps que el 10% de les mares desenvolupen una depressió postpart? Coneixes les conseqüències d’una mala experiència de part? Has patit violència obstètrica?

Malauradament la Salut Mental Materna ha sigut la gran oblidada per part de la nostra societat, però també per part de la pròpia psiquiatria. Aquest fet resulta paradoxal, ja que els efectes negatius sobre el desenvolupament del nadó (físics, cognitius i emocionals) i de la qualitat de vida de la seva mare, pare i/o família poden resultar rellevants.

Des d’esMENT t’oferim la possibilitat d’un espai d’atenció dedicat a la Salut Mental Materna, tant per a les dones que han sigut mares biològiques, com aquelles que es troben patint un dol gestacional degut a un avortament, les que han decidit ser mares solteres per elecció i han travessat per tractaments de fertilitat, i també aquelles que han optat per convertir-se en mares adoptives.

Salut mental materna

Treballem des de la teoria del vincle i la diada mare-nadó. Tot això sense deixar de banda els aspectes biològics i farmacològics tant amb l’embaràs com a la lactància.

Som conscients de l’evolució de la maternitat en els últims anys, és per això que oferim recolzament a aquelles parelles que estiguin en processos de fertilitat assistida.

Des d’esMENT creiem que tenir cura de la Salut Mental Materna és tenir cura del món que ens envolta i posarem al vostre abast tots els nostres coneixements i experiència per tal de poder ajudar-vos.

Estem en contacte

Si creus que necessites ajuda, no has de lluitar sol/a. Contacta’ns quan tu vulguis, amb una trucada o bé per aqui mateix, amb un missatge.

Telèfon

93 790 55 72 / 650 54 21 85

eMail

info@esment.com

Adreça

C/. Onofre Arnau, 13-15, 3r-2a - 08301 Mataró

mutues