La característica principal és la por persistent i intensa a situacions socials o actuacions en les que es pugui sentir humiliat o avergonyit davant dels demés. Tendeixen a tenir por i a evitar gran varietat de situacions en les que se’ls podria requerir interactuar amb altres persones. Una por comuna és que la gent pugui detectar i ridiculitzar la seva ansietat en situacions socials i quan s’hi exposa experimenta una preocupació constant per no fer el ridícul i per la por a una possible avaluació negativa per part dels demés. Sovint apareix la por a ser vist com un individu ansiós, dèbil, boig o estúpid.

Freqüentment presenten símptomes físics com rubor, tremolors, sequedat de boca, suor i pensen que aquests símptomes són percebuts pels demés i són viscuts com una demostració de la seva incapacitació.

La fòbia social pot arribar a comportar una limitació important en la vida de l’individu i a generar un malestar clínicament significatiu a les persones que la pateixen.

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

S'usen per saber si ja vas acceptar les nostres polítiques, si ja estàs subscrit a la nostra newsletter, per reconèixer l'estat de la teva sessió si la tinguessis i per servir més ràpids els continguts.

No es captura IP ni tan sols per al servei d'Analytics així que la teva visita és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, mailerlite, gdpr, gawp

Google Analytics

Fem servir cookies de tercers amb serveis, també garants de la teva privadesa, que analitzen els teus usos de navegació perquè puguem millorar els continguts, si ja estàs subscrit al butlletí i els elements compartits en xarxes socials i el formulari de comentaris.

1P_JAR, APISID, CONSENT, HPSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID