Les pors són molt freqüents , especialment en la infància, però es consideren normals a no ser que interfereixin marcadament amb les activitats socials, acadèmiques o laborals de l’individu o li provoquin un malestar clínicament significatiu (APA, 2002).

S’ha d’estudiar el cas quan el nen no evolucioni en les seves fòbies i aquestes no es superin, o fins i tot s’agreugin, amb el pas del temps. Un altre factor que hauria d’alarmar és que aquestes pors interfereixin o canviïn la conducta d’aquest nen o nena en les seves activitats més quotidianes, fent que no pugui desenvolupar la seva rutina de forma habitual.

Així com les fòbies o les pors poden ser molt variades en cada nen, els símptomes acostumen a ser molt semblants: el nen o nena evita la situació, té tremolors, plors, crits, dificultat per conciliar el son, bloqueig, sudoració, entre d’altres, juntament amb un malestar emocional constant.

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

S'usen per saber si ja vas acceptar les nostres polítiques, si ja estàs subscrit a la nostra newsletter, per reconèixer l'estat de la teva sessió si la tinguessis i per servir més ràpids els continguts.

No es captura IP ni tan sols per al servei d'Analytics així que la teva visita és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, mailerlite, gdpr, gawp

Google Analytics

Fem servir cookies de tercers amb serveis, també garants de la teva privadesa, que analitzen els teus usos de navegació perquè puguem millorar els continguts, si ja estàs subscrit al butlletí i els elements compartits en xarxes socials i el formulari de comentaris.

1P_JAR, APISID, CONSENT, HPSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID