El Trastorn Bipolar és tractable

El trastorn bipolar és una malaltia psiquiàtrica tractable, la qual compta amb molts recursos pel seu tractament.És possible controlar-la, però no curar-la. A esMENT podem ajuar a les persones que la pateixen per conviure millor amb la seva malaltia. És comprensible que al principi resulti molt complicat acceptar-se, perè és possible controlar els altibaixos que el trastorn bipolar provoca. A esMENT oferim tractament psicològic i farmacològic per conviure amb la bipolaritat.

T’ajudem a regular correctament les teves emocions, a adquirri rutines i horaris. Et donem eines per detectarels símptomes de cada fase abans que sigui tard per prevenir-los… Amb l’ajuda del Centre esMENT pots arribar a prevenir recaigudes en episodis maníacs i també tractar els episodis depressius.

Quin metge tracta el trastorn bipolar?

El que es recomana és la visita amb un metge especialitzat en psiquiatria. Alguns pacients presenten fases mixtes en les que ses donen tant símptomes de depressió com símptomes d’eufòria. Aquest trastorn es tracta amb fàrmacs estabilitzadors de l’estat d’ànim que regulen les transicions de les temporades maníaques a les depressives i viceversa, així com psicoteràpia encaminada a conèixer la malaltia per tal d’evitar el deteriorament social, laboral que suposen aquests canvis en l’estat d’ànim. Aquests canvis poden arribar a ser tant bruscos que és necessari l’ingrés hospitalari per tal d’estabilitzar-se a la clínica.

El trastorn bipolar també es coneix com trastorn maníac-depressiu o trastorn afectiu-bipolar. El trastorn bipolar és una malaltia que provoca canvis bruscos a l’estat d’ànim. Aquests canvis anímics poden anar des de l’excitació i l’eufòria (mania) fins a la depressió. i desesperança.

Símptomes de Trastorn Bipolar

Els episodis d’eufòria solen anar seguits d’altres episocis de negativitat, molt baix estat d’ànim, pèrdua d’interès per gairebé totes les activitats, sentiments d’inutilitat o culpabilitat. Experimentar totes aquestes emocions té conseqüències a les relacions socials i a la feina de la persona que les pateix.

Et fem una llista amb alguns dels símptomes que poden indicar que es pateix Trastorn Bipolar. Els símptomes del trastorn bipolar solen manifestar-se durant un episodi determinat i inclouen certs patrons de conducta. Els símptomes de la bipolaritat varien segons l’episodi que estigui atravessant la persona: depressiu, maníac o psicòtic.

  • Sensació de molta eufòria, productivitat o nerviosisme.
  • Augment de l’autoestima o fantasies de grandiosisme.
  • Discurs verbal accelerat.
  • Fluxe d’idees seguides o pensaments que apareixen a gran velocitat.
  • Augment d’activitat física, energia o agitació.
  • Facilitat per la distracció.
  • Sensació exagerada de benestar.
  • Menor necessitat per dormir.
  • Presa de males decisions
  • Conductes de risc com el consum de substàncies o comportaments compulsius.

Les persones que pateixen trastorn bipolar no sempre reconeixen el problema i com els afecta a la seva vida i la dels seus familiars.

Tractament per la bipolaritat

Com hem comentat al principi d’aquest article, una de les parts esperançadores de la bipolaritat és l’ampli ventall d’opcions de tractament de la malaltia.

TERAPIA COGNITIVO-CONDUCTUAL

La terapia cognitiva-conductual és un tractament de conversa que ajuda a modificar la forma en què penses, et sents i et comportes. Això pot ajudar a tractar els símptomes depressius del trastorn afectiu bipolar.

ANTIPSICÒTICS

Antipsicòtics receptats per tractar els símptomes. acurt termini o fins i tot abans que s’administri un medicament per estabilitzar l’estat d’panim. Cal tenir en compte el possibles efectes secundaris d’aquests medicaments, que inclouen l’augment de pes i els marejos.

ESTABILITZADORS

Estabilitadors de l’estat d’ànim per preveure els canvis anímics bruscos, com el conegut liti. El liti pot trigar uns mesos a començar a actuar de manera eficaç- Els efectes secundaris, però, poden ser l’augment de pes, la set i els tremolors.

ANTIDEPRESSIUS

Els antidepressius, que poden utilitzar-se durant períodes de temps per tractar un episodi de depressió. Solen receptar-se els que s’anomenen inhibidors sel·lectius de recaptació de serotonina.

TEC

Tal i com indiquen alguns estudis, la TEC (Teràpia Electro Convulsiva) pot donar bons resultats, ja que avui dia és una tècnica segura i eficaç. De la manera que es practica actualment, amb anestèsia i corrent pulsàtil, permet tractar aquells casos greus que no responguin al tractament convencional.

FOTOTERÀPIA

La fototerapia: llum intensa que provoa canvis emocionals significatius i pot tenir un efecte terapèutic e persones que pateixen l’anomenat “trastorn afectiu estacional”.

Tractament del Trastorn Bipolar a esMENT Mataró

Amb el nostre equip de psicòlegs i psiquiatres, a esMENT disposem dels millors diagnòsticadors per analitzar les opcions terapèutiques més adients per cada cas. Amb l’equip multidisciplinar d’esMENT podem dissenyar el tractament més adequat per cada persona. algunes de les eines que podem posar en pràctica. alnostre centre per tractar el Trastorn Bipolar són les següents: 

5

TERAPIA DE LA CONVERSA

Parlar i reflexoinar sobre el trastorn afectiu bipolar pot evitar les recaigudes. Es recomana evitar sotmetre’s a situaciomns estressants, intentar aprendre estratègies per reduir el seu iimpacte i incorporar alguna activitat física a la rutina diària.

5

PSICOTERÀPIA

La teràpia cognitiva-conductual i la psicoeducació del pacient i la família són efectius. Tot i així, la psicoteràpia ha de ser un complement a la medicació receptada pel metge i mai intentar utilitzar-la com a subtituta de la psiquiatria.

5

MEDICACIÓ

Sempre controlada per un metge psiquiatra. Els medicaments són clau per ajudar tant a superar les fases de depressió com a frenar els episodis eufòrics. Existeixen substàncies que redueixen la freqüència de les recaigudes. Cap dels fàrmacs receptats i controlats per un psiquiatra és una droga ni crea dependència

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

S'usen per saber si ja vas acceptar les nostres polítiques, si ja estàs subscrit a la nostra newsletter, per reconèixer l'estat de la teva sessió si la tinguessis i per servir més ràpids els continguts.

No es captura IP ni tan sols per al servei d'Analytics així que la teva visita és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, mailerlite, gdpr, gawp

Google Analytics

Fem servir cookies de tercers amb serveis, també garants de la teva privadesa, que analitzen els teus usos de navegació perquè puguem millorar els continguts, si ja estàs subscrit al butlletí i els elements compartits en xarxes socials i el formulari de comentaris.

1P_JAR, APISID, CONSENT, HPSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID